vineri, 1 noiembrie 2013

Publicitate



Intre 2 straturi de oja si multe, prea multe chiar, pauze publicitare, am reusit sa trag urmatoarele concluzii despre reclamele romanesti:

1. Femeile cand sunt pe stop se bucura. Parca-s mai vesele si mai luminoase decat in orice alta zi obisnuita. Si se imbraca in alb. Deci, o sa stii cand o femeie e in acea perioada a lunii. Si canta, danseaza pe strazi. Se dau cu fundu' pe balustrada. 

2. Femeile, tot ele evident, cand dau de un detergent/balsam de rufe bun sunt extrem de fericite. Isi admira garderoba, isi iau rochiile in brate si le invart prin casa, danseaza cu ele si soptesc numele balsamului.

3. Tot femeile umbla cu balsamul de rufe dupa ele, il tin in geanta. Nu se stie niciodata cand le apuca nevoia de a spala niste rufe in public.

4. Femeile slabesc mancand cereale. . . cu ciocolata.

5. Parul femeilor in reclamele cu si despre sampoane e. . . atat de stralucitor incat nu mai ai nevoie de blitz ca sa faci o poza. 

6. Cafeaua. Ei, cafeaua nu mai e demult doar o cafea. Stii si tu asta.

7. "tocmai m-am despartit de prietena mea si acuma imi caut. . . " Eu credeam ca isi cauta o prietena, serios. Chiar ma gandeam, oare ai voie sa te vinzi pe mercador? Sau pe tocmai, nu stiu, ca le incurc, deja sunt prea multe. Si de bormasina nu am nevoie, ca eu sunt cea care asculta muzica pana la 3 dimineata.

8. "Trei suroooori" se intalniraaaa, raza soareluuui, floarea soareluuui si asaaaa sa le-mpuscam! Cele mai enervante voci, soro!

9. Reclama cu Fanta e sublima. Stiam eu de ce nu am primit pana acum un skateboard, un catel si o duba, nu umblam cu sticla care trebuie in mana. Dar de azi inainte. . . 

10. Chips-uri. Eu nu mai stiu acum daca ma imbie sa cumpar niste cartofi prajiti uscati, plini de grasime sau niste mici, cheeseburgeri, ceapa cu smantana, o shaorma la pachet, aripioare picante. O fi meniu? De ce nu includ si o bautura?

11. Propetime. Prospetime peste tot: in cafea, in absorbante, in odorizante, in deodorante, in protej-slipuri, in detergent, in chestii de curatat/frecat/spalat casa. Atat de multa prospetime. Dar cu miros de aer curat nu aveti? Doar proaspat? Bine, fie, iau propetimea la pachet.

12. Bautura. Ca romanului ii place sa bea, asta se stie. E la fel de clar ca si faptul ca s-a nascut poet. Dar cum e el prezentat e alta poveste. Ar trebui sa imi fie frica daca beau o bere/un vin/o tarie sa nu ma transform in vreun Dorel, paysanne (taran adica) si alte asemenea personaje.

13. Cremwursti. Semn ca foamea te transforma intr-un animal fara bune maniere. Animal erai oricum.

14. Reclama aia scarboasa la pasta de dinti. Stiu ca nu e bine sa te uiti la tv in timp ce mananci, dar nu am chef sa ma aud cu ecou cum dau cu lingura-n marginea castronului si nici cum scartaie cutitul in timp ce tai cu el. Si zau ca-mi vine si mie sa scuip in mancare dupa ce aud/vad reclama asta, ca sa verific sa nu am si eu o problema cu gingiile sensibile.

15. Deodorantele. Le folosesti pentru ca e necesar, dar nu stiam ca imi trebuie cate un deodorant pentru orice: pentru stress, zile calduroase, bluze albe, bluze negre, pentru dupa epilat. . . Pentru par vopsit aveti?! :|

16. De ce in reclamele pentru masini nu se vede niciodata soferul? E cu telecomanda?


Mai are rost sa continui? Eu spun ca e suficient. Ma duc sa mai dau cu niste prospetime prin casa.

Oare cei care fac reclame schimba si ei canalele cand sunt reclame la tv?

Si inca ceva, desi nu are legatura cu reclamele, o voi spune:
De ce producatorii de lenjerie intima au impresia ca e ok sa puna cate o fundita pe fiecare chilot? Cine i-a pacalit ca e sexy?

Un comentariu:

Vreo reactie?