miercuri, 4 iunie 2008

SEC


Sunt un las ce se ascunde in spatele unor zambete prea mari pentru a fi adevarate si ale unor rasete extrem de zgomotoase. Orice viciu pare a fi metoda ideala de a scapa de lasitate, de sentimente, fara a tine cont ca de fapt te omoara incet-incet. Pui pe seama unei tigari toate supararile si o aprinzi. O fumezi. . . si crezi ca ai scapat de ele. Iti torni pahare de alcool, gandindu-te ca-ti bei tristetea. . . si crezi ca ai scapat de ea.
Te arunci cu capul inainte la orice distractie, indiferent de risc, doar ca sa nu intri in depresie. Da la o parte toata notiunea de "social" care te inconjoara si ce vezi? Iti vezi inima batand de fericire, gata sa o ia de la capat, indiferent peste ce va da? Sau vezi un schelet fara pic de stabilitate, confuz, care-si cauta craniul pe jos, bajbaind pe intuneric? Da, comica imagine scheletul asta. Dar el esti tu.
Viata e simpla, oamenii o complica prin niste gesturi pe care nu le gandesc mai departe de "acum". E ca la sah, numai ca de multe ori ti se da in viata "sah mat". Chiar de prea multe ori. Te intrebi ce are Dumnezeu cu tine de te chinuie in halu' asta. El saracu' n-are nimic cu nimeni, daca nu ai gandit indeajuns la momentul potrivit. . . efecte secundare apar imediat. Si ce fel de inima sa ai sa nu lasi acele consecinte sa te afecteze? De om las. Pentru ca tu apelezi la alte "trucuri" ( gen petreci si bei pana cazi lat, asta de nervi si ca sa uiti bineinteles. Numai ca a doua zi cand te doare capu' si-ti versi sufletul prin closete o sa-ti amintesti si mai bine ce vroiai sa uiti) ; tu te ascunzi in prieteni, in iesiri in oras, nu mai stai sa analizezi sa vezi ce ai facut. Oricum tu crezi ca ai procedat bine. Ai procedat bine probabil dupa logica ta si felul tau de a fi si de a gandi, dar daca ai facut acea persoana sa sufere. . . mai e bine?Te intreb eu acum. Da, probabil ca orgoliul si alcoolul dau nastere la numeroase injurii la adresa acelei persoane, dar eu te intreb asta cand esti treaz. Cand esti treaz, ai dormit, ai mancat, e totul OK, te simti bine cu tine. Si abia acum raspunsul e unul sincer.
Nici lumea si nici eu nu astept acel raspuns, ci tu.

P.S. : Ma f**t in scuze, in sentimente si in cuvinte mari. . .Intr-o clipa nu mai semnifica nimic. Asa ca prefer sa neg ca au fost vreodata, tocmai pentru a mai diminua din suferinta fara rost pana la urma. Iti fac decizia mai usoara, ma dau la o parte. . . Iau un burete si ma sterg cu totul. Sentimentele cuiva nu au cum sa dispara de pe o zi pe alta, brusc. Clar s-a intamplat ceva, s-a intamplat o persoana, s-au intamplat mai multe persoane. Se mai intampla sa vrem sa o ardem dubios pe timp de vara. Oare de asta toate relatiile mele incep toamna si se termina cand vine caldura? :-? Mult zgomot pentru ce pana la urma? Incercari de lupta esuate. Fara "sabie" cu ce sa poti lupta sau pentru ce? Cuvinte de duh: "ceva nu merge", "e numai vina mea" , " sa ramanem prieteni" . Tipic. Punct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?