sâmbătă, 14 iunie 2008

Atac la persoana a 2 a


Caldura mare. Intinsa pe un sezlong la mare, cu o inghetata in mana. Din cand in cand mai adie vantu'. Muzica rasuna pe plaja si e super multa lume. Iau telefonu', ma uit la poza de pe ecran "E bine cand stii ca ai pe cineva acasa care te iubeste."
Asta ar fi inceputul perfect al unui film. But it's life we're living in!Asa ca incepem vara intr-o mare lene si oboseala, ca si cum tot anu' am dat cu sapa si acum e pauza de masa. Iesim, venim acasa, cadem secerati. Ma rog, e 2 jumate si eu ma uit la cazuri de crima rezolvate pe Discovery. Ideea e ca e o stare aiurea de cateva zile sau mai bine-zis, nopti, in care constientizez cum e lumea de fapt si cum sunt poate si eu.
Daca unii vor sa isi insele prietena cu mine, de ce nu mi s-ar intampla si mie sa fiu inselata? :| Si daca unii vor sa isi lase prietena pentru mine, de ce nu as fi si eu lasata pentru alta? :| Si daca toata lumea face asta, de ce n-as face-o si eu? :| Pana la urma totul e ceva gen cam asa: X place fizic pe Y foarte mult, ajung sa fie impreuna, Y se ataseaza, X se plictiseste de fizicu' lui Y si tot Y isi ia tzeapa la faza asta. THE END! Asa se rezuma o relatie moderna in ziua de azi. Si cel mai bine e sa fii Z . Adica acea persoana pe care X o vede si pentru care o lasa pe Y :)) Si de obicei Z ii face lui X ce i-a facut X lui Y. Si asa se intoarce roata. Viata nu e corecta, e foarte foarte corecta, pentru ca nu poate fi corupta.
Oamenii ar trebui sa se cupleze si sa se desparta la cel mai mic semn de neintelegere. Ca doar nu esti sclavul nimanui sa suporti toanele, crizele si fitzele celuilalt. Plus ca atunci cand ti-ai gasit perechea, se presupune ca totul merge ca la carte. De aici rezulta ca restul persoanelor cu care ai fost si cu care ai avut niste divergente nu-ti sunt potentiale suflete-pereche. Asa gandesti tu? Daca da, atunci imi "place despre" tine! Si "mor despre" acele persoane care isi impun la inceputul unei relatii sa nu se implice, sa nu ofere, sa nu incerce sa schimbe ceva ca sa fie totul bine intre cei doi.
-Pai si atunci de ce plm te mai combini?!Doar ca sa ai un sex-mate stabil si sa ai cu cine sa iesi cand te plictisesti?
-DA!
-BINE, da' macar anunta-l si pe celalalt de la inceput.
Insa aici intervine smecheria. Stai asa ca e cu schepsis. Tu nu vrei ca celalalt sa faca ce faci tu. Ca vorba aia, orgoliu' e mare si nu trebuie sa poata fi masurat. Cum, sa fii inselat?! TU?! Chiar marele TU?! Pai iese cu bataie! Cum sa-si permita sa te insele, doar reprezinti ceva, un brand =)) Hmm, pai si atunci tu de ce o arzi dubios? :D Ca sa te simti bine, sa-ti demonstrezi ca esti in putere si ca te tine.
Ce atata iubire, fericire, armonie-n doi "si m-am indragostit de tiiineeee, de tiiineeee" ? Teme si motive literare, aiurea pana la urma, ca nu sunt practice. Unde-i un inceput e si un sfarsit. Acum depinde daca sfarsitul e "pana ce moartea va va desparti" sau alta persoana. NU cred eu ca daca Adam s-ar fi certat cu Eva nu s-ar fi impacat. Doar nu traiau singuri, de nebuni, fara sa mai fie impreuna. Asa si acum. Daca ar mai ramane un barbat si o femeie pe Pamant, degeaba s-ar certa, ca tot s-ar impaca. Insa cum avem numeroase exemplare din ambele specii (unele reusite, altele cu un fizic si un psihic dezorganizat), de ce sa te certi si sa te-mpaci, cand poti sa te certi ca sa ai un pretext sa treci la urmatoru'? Pai da, da' cu iubirea si cu ideea ca pentru ea trebuie sa lupti si sa faci anumite sacrificii cum ramane? Eu ti-am zis, teme si motive literare. Dar tu nu m-ai crezut! :)

Un comentariu:

  1. Mi s-a intamplat sa joc shi rolul lui X shi al lui Y shi cel al lui Z... dar ce se intampla in cazul in care X este atras de Y shi...Y este la fel de atras de X shi la un moment dat apare ink un X' pt kre Y considera ca ar trebui sa renuntze la X? Motivele deja nu mai au nici o relevanta...Ideea e ca in fond nu ar trebui sa facem din asta o ecuatie cu 3 necunoscute.Ar trebui sa shtim de la inceput (cum ai spus shi tu) daca vrem un rezultat,pentru ca asa avem mai multe sanse sa il obtinem cumva,fara sa fim nevoitzi sa facem "delta"!

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?