luni, 15 iulie 2013

10 lucruri despre nemti




1. Elevii nemti iau vacanta de vara pe rand, in functie de "judetul" in care locuiesc. Si nu se bucura decat de 6 saptamani libere. Asta pentru a se evita aglomeratia care s-ar ivi daca toti nemtii ar fi liberi in aceeasi perioada :|

2. Au 1063 de intrerupatoare, de ajungi sa te incurci in ele. Din hol poti aprinde lumina pentru dormitor. Si deseori faci asta, pentru ca sunt 5 intrerupatoare si le iei la nimereala, desi tu vrei doar lumina-n hol.

3. Toti mosii si babele au super masini BMW, Mercedes. . . decapotabile!

4. Dupa 9 seara mai rar vezi cate-un om pe strada. Si ala e posibil sa nu fie neamt, ci alta natie. Turc sau rus.

5. Recicleaza gunoiul. Ceea ce ai putea crede ca e bine, ca asa e civilizat si ca asa ar trebui sa facem si noi. Insa daca ar trebui sa ai vreo 5 pubele in bucatarie, fiecare pentru cu totul alt "gunoi" si mai ales ca aici gunoiul se ridica chiar si odata la 2 saptamani sau o data pe luna (de exemplu plasticul si hartia se ridica de 2 ori pe luna), iti spun eu ca nu ti-ar conveni :))

6. Nu te poti duce la farmacie sa ceri o pastila de cap...Nu, aici trebuie sa te duci la doctor, sa te consulte si sa-ti prescrie el reteta cu medicamentele necesare. Oricum, desi au 3476320 de farmacii (da, mai multe decat la noi) nu ai ce sa cumperi decat absorbante, vitamine, siropuri de tuse, ceaiuri si creme de corp. Pentru medicamente trebuie sa astepti sa se dea comanda.

7. Totul e dublat la televizor. . . Nu e de mirare ca habar n-au care e adevarata voce a vreunui actor american.

8. Atunci cand cumperi ceva de baut, indiferent daca sticla e din plastic sau sticla-sticla, platesti un fel de garantie. Pentru ca majoritatea sticlelor de plastic au un cod care inseamna ca se pot recicla. Si strangi frumos toate sticlele astea din casa, te duci la cel mai apropiat supermarket si le bagi intr-o masinarie care iti inghite sticla. La sfarsitul operatiunii vei primi un bon cu care poti plati cumparaturile pe care urmeaza sa le faci. 25 de centi cu 25 de centi. . . se aduna :)

9. Ai 18 ani? Ar fi bine sa iti cauti de munca si sa te muti din casa parintilor. Nemtii nu prea sufera de sindromul "puiul mamii sa nu paraseasca niciodata cuibul".

10. Sunt fani Inna =))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?