miercuri, 16 iulie 2008

Panze de paianjen


Cum e cu acei oameni care se cred buni la toate intr-un domeniu si de fapt doar se cred?

Nu stiu; eu nu pretind sa le stiu pe toate, nici nu imi bat capul sa vreau sa le aflu. La ce m-ar ajuta sa fiu atotcunoscatoare? Probabil as ajunge sa ii dispretuiesc pe toti, tocmai pentru ca le-as fi superioara din punct de vedere al cunostiintelor.

Nu vreau sa stiu tot, vreau doar sa stiu tot in ceea ce ma priveste pe mine ca persoana. Dar si asta e greu de aflat. Pentru ca traiam intr-o lume aparent simpla, dar care este foarte complexa de fapt. Tentatii sunt la tot pasul, intrigi sunt peste tot, capcane sunt puse te-miri-unde si prost sa fii, noroc sa ai (si de prosti mereu sa dai) sa nu pui botu la tot :)) . Este o lume a mintii umane, care isi propaga interesele, minciunile, slabiciunile si egoismul asupra tuturor. Si cum sunt miliarde de oameni, gandeste-te in ce retea de ganduri invizibile traim. Uneori acele ganduri ies la iveala, fie voluntar, fie involuntar. NU vom stii niciodata daca inconstient sau constient, deoarece caile sunt aceleasi in ambele cazuri: gesturi, cuvinte, mimica. Insa Slava cerului ca trebuie sa ne invartim in jurul a doar catorva sute de oameni. Iar din aceste sute trebuie sa ni-i alegem pe cei care credem de cuviinta. Si aici intervin anumite criterii. Spre exemplu, unii oameni isi aleg prieteni mai urati sau mai putin bogati decat ei, pentru ca au ei unele complexe de care vor sa scape si vor sa para superiori in ochii altora. Sau isi pot alege sa fie inconjurati de oameni mai prosti decat ei, pentru ca le place sa se simta lideri si sa ii manipuleze pe cei din jur. Riscul este ca ceilalti sa se destepte si ei sa se proasteasca de la atatea incercari de prostire. Dar astea nu sunt desigur prietenii adevarate.

Nu ma intereseaza pe mine sa judec aceste criterii de alegere a prietenilor, dar pentru mine, o prietenie adevarata inseamna a avea unele valori, ganduri, idei in comun. Si aici intervin proverbele alea antice si de demult: Cine se aseamana se aduna si Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti. Un adevar mai mare nu putea spune nici Moise.

Odata cu timpul, cresc sansele de a intalni cat mai multi oameni. Dar in acelasi timp, scad si sansele de a deveni bun prieten cu cei pe care ii intalnesti. Pentru ca se presupune ca esti mai matur, poti gandi si poti sa-ti dai seama ce fel de persoana e cel sau cea din fatza ta. Plus ca este o diferenta intre amic si prieten. A fi baiat mi se pare exemplul cel mai potrivit. Ei au multi amici ( cu care se intalnesc la bere, la fotbal, la ce vrei tu) si putini prieteni ( cu care se intalnesc, la bere, la fotbal, la femei). Diferenta este ca la ei prietenia se castiga. Omul are nevoie de ajutor si unul il ajuta fara sa-i ceara ceva in schimb. Si gata, ii devine prieten. Sau cum le place lor sa zica, le este tovaras. La fete este altceva. Simpla incredintare a unui secret vreunei amice o face pe aceasta sa devina prietena. Iesitul frecvent cu acea prietena, precum si vorbaraia neincetata dintre cele doua, o face sa devina buna prietena. Cu toate astea, fetele par mai dispuse decat baietii sa isi intretina si vechile relatii de prietenie. Asta doar daca nu intervine acea ruptura cauzata de acel ceva care il aveau in comun. Si care acum nu mai e, timpul l-a dizolvat, precum si experienta acumulata ce i-au aratat ca acele valori sunt demult depasite sau in contradictie cu ceea ce a experimentat. In cazul asta, Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc si singura.



..............................................................................................................



Si sa mergem la club, sa dansam pana ne tin picioarele de la atata bautura. Sa ajungem acasa pe 7 carari si sa stam asa pe marginea patului si sa incepem sa vorbim:

-Cuaeeeee, sunt praf!

-Ahahahaha, si eu!Ce amuzant!

-Taci in p ma-tii ca mi-e sa nu vomit!

-Lasa ca nu vomiti. . . pentru ca. . . DA! Bah da bun era ala!

-Stiu! I-am dat id-ul. . .

-Asa, bate palma!Aici cuae, nu mai vezi?! Ahahaha, sa mor in baie cat de praf esti!

-Shhhht! Daca m-ar vedea mama acuma. . . ar zice: Mi-ai ponegrit copilu!

-Taci domne ca sunt singura acasa! Ne vede pulea! Io zic ca daca te-ar vedea unu acuma, ar profita de tine ! =))

-Pai sa profite dracu odata cineva ca e lipsa! =))

-Domne, eu ti-am zis sa te programez la pretenu meu de trup si suflet, da tu n-ai vrut. . . Ai retinut versurile de la melodia aia din club?

-Da. Fii pe pace!

-Fii pe pace auzi =))) AAAA! Da ce-s moarta? =)) Fii pe unu nu puteai sa zici si tu?

-Io mor mah!

-Esti beata moarta, ce sa mai mori? =))

-Taci mah ca si tu esti! Cuae, da urat mai vorbim! =))

-Estem bete, nu se pune!Ahahahaha! Hai treci azi in pat, stinge lumina, inchide gura si hai sa ne culcam.

-Bine.


Dupa 5 secunde:

-Auzi . . .

-Da, aud.

-Hihihihihi, ahahahaha=)))

-Ceeeee-ai domne?

-Nu stiu, ahahaha, da se invarte, ahaha=)) si e amuzahahahahant!

-Zi ce e ca mi-e somn si te foot!

-UUUU!Hai ca-ti zic. . . aha, cum. . . hihihi, hmmm, il chema pe ala bun? :))

-Nu stiu, taci si dormi.

-Hai maaaah! Ahahahahaa!

-Aoleo, spune-i Boris si taci!

-Aaaaahahaaha!Boriiiiis!=)))

-Aaaa, te plesnesc!

-Bine, gata, tac. Uite sunt cuminte. Nu mai zic nimic. Am tacut.

Auzi?

-Da.

-Ahahahahaha!Moooor!=))))

-Nu ca te-apuca si pe tine acum!


Si radem pana ne vine pe gat tot alcoolu! dar e amuzant. . . Si e si mai amuzant cand ne trezim dupa 4-5 ore cu niste fetze si cu dureri de muschi de la atata zbantuit si ne bagam la dus, ne punem o fatza vesela si fresh si iesim sa ne bem cafeaua la o cafenea din centru unde ince rcam sa ne aducem aminte ce am facut aseara si ca sa avem de unde ne intoarce. Oare doar asta inseamna prietenie in ziua de azi? Impreuna la bine si la si mai bine. Dar la rau? :-?

Un comentariu:

  1. Dupa descrierea facuta baietilor, ar insemna ca eu nu sunt fata, ci baiat. Imi impart "cunoscutii" in aceleasi categorii: amici = oameni cu care poti purta o conversatie mai... easy ca sa zic asa; prieteni = oameni care iti stiu chichitele si care sunt in stare sa vina sa se plimbe cu tine la 7 dimineata prin parc pentru ca asa vrea sufletelul tau.

    Dar, aceasta impartire mie mi-a adus cativa prieteni buni tipi, dar cu nicio tipa nu pot ajunge la acel nivel de comunicare, tipele raman la categoria amice de cativa ani buni.

    Baieti, tot respectu' :D

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?