marți, 8 martie 2011

Dincolo de masca



. . . adevarul doare. Toata lumea isi doreste sa fie inconjurata de oameni sinceri. Da' ce, ati innebunit? Vreti sa suferiti mai mult si nu stiti cum? Ce nu stii nu te afecteaza. Tre' sa fugi de oamenii sinceri ca dracu' de tamaie. Sinceritatea nu e nici o calitate si nici un defect, e o arma care taie si spanzura. Te astepti sa fii sincer cu tine insuti/insati? Putin probabil, mai ales daca ti-ai creat o lume proprie plina de intrigi si de minciuni si te feresti ca sa nu fii judecat. Si te astepti ca ceilalti sa fie onesti cu tine? Nu poti fi sincer cu oricine, trebuie sa poti sa fii si sa te simti TU cu acea persoana.
Toti spunem ca apreciem sinceritatea. Oare? Cati pot suporta cu stoicism fapte jalnice transformate in cuvinte neutre? Unu'-doi, restul se infurie si arunca pe urma cu sageti de cuvinte potrivite. . . pentru a-ti taia elanul de a mai fi sincer data viitoare. Si te rogi sa NU mai fie o data viitoare. Apoi tii totul in tine si te lupti cu demonii interiori, care, ai naibii ei sa fie de ai naibii ce sunt, se tot inmultesc si ajungi sa nu mai faci fatza. Sa vorbesti sau sa taci? Partea amuzanta sau aiurea (depinde cum vrei sa o iei) este ca si atunci cand taci, tu de fapt tot vorbesti. . . non-verbal. Si atunci ce faci? Ce faci? CE FAAAAAAAAACI?






Bine, tu?

2 comentarii:

  1. Daca vrei, te duci la spovedit la un duhovnic ortodox.... dintr-o biserica ortodoxa... acolo o sa il intalnesti cu adevarat pe Dumnezeu, care iti va spune ce sa faci prin preotul duhovnic... citeste carti de la sfintii parinti...
    diavolul nu e capabil de nicio forma de iubire sau sinceritate, ci din contra, e tatal minciunii si al urii.

    http://www.razboiulnevazut.org/download.php

    http://www.credo.ro/cautari-ortodoxe/download-carti-ortodoxe

    http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.html

    Sanatate, pace si bucurie...

    RăspundețiȘtergere
  2. ce a vrut sa zica anonim este ca poti sa te nasti ipocrit si indoctrinat si sa ramai in viata :) (cat ma enerveaza acesti oameni spam spam)

    Iti spun ce fac eu de ex in acesta situatie imi dau seamna ca si eu sunt lafel si tu si toti ceilalti la un moment dat ,poate nu ne dam seama deocamdata dar toti spunem adevaruri care dor. Atunci cand spunem adevarul il zicem cu durere de inima.
    De multe ori e mai bine sa zici o minciuna frumoasa care sa il face pe celalalt sa zambeasca cu caldura decat un adevar dureros,dar asta fac eu,alti fac cum cred :)

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?