joi, 3 martie 2011

Cochetez cu uratul


Fiindca alaltaieri a fost 1 Martie si a fost o zi atat de "frumoasa" (ma refer la starea vremii), astazi vom vorbi despre uratenie.
Ar fi foarte simplu daca am stii cu siguranta ca omul urat pe dinafara este urat si pe dinauntru, asa am evita sa avem de-a face cu persoane de un caracter jalnic. Dar traim in secolul XXI, iar uratul se ascunde sub un val de frumusete. Se gaseste in spatele unui zambet usor pervers si a unei perechi de sprancene bine conturate, poarta o culoare de ruj puternica si se imbraca in cele mai deosebite haine cu putinta. Ea este URATA
. URATUL poarta un parfum extrem de puternic pentru ca el asa crede ca isi exprima masculinitatea, combina nonsalant stilul vestimentar elegant cu o masina sport, indrazneste sa isi faca unghiile cu lac si fie soare, fie ploaie, el are o pereche de ochelari tip aviator. De ce sunt urati? Pentru ca te mint, te inseala, te tradeaza, se cred superiori tie, sunt convinsi ca lumea e a lor si ca pentru asta trebuie sa ii impinga pe toti ceilalti de pe marginea prapastiei. Mizeaza pe aparente pentru a masca toate astea. Barbatii la costum creeaza suspiciuni si fac sprancenele sa se ridice si sa se intrebe ce e in neregula. Femeile elegante starnesc admiratia. Ele nu sunt banuite de nimic. Dar daca se imbraca prea comod si nefeminin, atunci sprancenele se incrunta si isi pun intrebari.
Oamenii urati la exterior nu sunt marginalizati (pentru ca nu e vina lor ca asa s-au nascut). Oamenii urati in interior - da, desi poate parea tocmai invers. Daca te gandesti ca il admiri pe cel cu un comportament infect pentru ca are atitudine si a reusit sa faca bani, inseamna ca si tu esti la fel de URAT. Iar cadavrele de jos iti trimit salutari. . .
Oamenii frumosi in interior radiaza. Lasa aparentele la o parte, dezbraca-te. . . de prejudecati si uita-te in ochii celor cu care vorbesti. Cum altfel poti vedea ce fel de om este? Ochii nu mint niciodata.
Obisnuiti fiind sa locuim in cutii de chibrit, la fel si gandim. Nu scoatem capul pe fereastra, nu ne uitam stanga-dreapta, nu vrem sa vedem cerul si cu atat mai putin nu observam papusile urate de langa noi.

3 comentarii:

  1. cam profund ma...:( m-am deprimat , I know people like that

    RăspundețiȘtergere
  2. "I know people like that "- citez Cine nu cunosaste asta e intrebarea , sunt probleme vechi pentru o minte obosita cu alte chestii (gen BOc si cand sare in aer guvernu )

    dar se mai zice ca se vede pe fata oamenilor uratenia sau frumusetea caracterului sau, eu m-am convins de asta de nenumarate ori. Ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?