duminică, 30 ianuarie 2011

In vino veritas



Omul nu are nevoie de multe motive pentru a bea. Licoarea bahica este atat de la indemana incat si acesta este un motiv in plus pentru care omul o bea. O bea de sete, o bea de foame pana asteapta sa ii faca nevasta mancarea, o bea de placere, o bea de durere (in cot), o bea singur, o bea cu prietenii. Poate sa o bea pentru ca e la munte, poate sa o bea pentru ca e la mare sau poate sa o bea pentru ca sta acasa si nu are bani de concediu. Bea pentru ca nu are prietena sau bea tocmai pentru ca are si ii face zile fripte. Bea pentru ca a luat un examen ori bea pentru ca nu l-a luat: "Lasa frate, noi sa fim fericiti!". Bea de suparare sau bea pentru ca nu are suparari. Bea de stinge sau bea de rupe: "Hai sa bem pana ne bagam sub masa!". Bea pentru ca ii place sau pentru ca ii place, bea. Bea pentru ca i-a recomandat medicul sau bea pentru ca i-a interzis : "Daca tot mor, macar sa simt si eu ca am trait! gal-gal-gal". Probabil ca prima propozitie care apare intr-un alfabet ar trebui sa fie nu "Ana are mere", ci "Omul bea", mai ales ca ultima are inclusa 4 vocale si nu doar 2, facilitand astfel rapida asimilare a vocalelor de catre elev, acesta fiind in mod evident mult mai familiarizat cu ideea ca omul bea, pentru ca si el vede asta zi de zi, pe cand Ana. . . poate are sau poate n-are, nu toate Anele fac mere. Intre noi fie vorba, Ana-banana suna mult mai atragator decat Ana are mere, tuturor le plac bananele.

Lasand-o pe Ana la o parte, revenim la vin. Scoate emotiile din noi, ne transforma in mici barbari, ca na, alcoolul nu innobileaza pe nimeni (subscriu aici la drepturile de autor ale Diei) si facem numai prostii. Ceea ce noua ne place, NE PLACE, PLACE, PLACE! pentru ca alcoolul este mama tuturor scuzelor: "Si ce daca m-am sarutat cu aia, plm, eram beat!", "Frate, m-am luat la bataie aseara in club, dar eram beat si mi-a sarit tandara!". Dupa cum se observa, trecutul de la verbul "a bea" nu este "baut", ci "beat". Daca vrei sa tragi pe cineva de limba, da-i sa bea, iti va spune si cand s-au cunoscut ai lui. Daca vrei sa primesti un "boost" de curaj pentru a-ti exprima sentimentele, atunci ia si bea, ca deh, cine nu a primit in viata lui macar o singura data intr-o noapte de weekend tarzie un mesaj de dragoste din partea lui te-miri-cine. . .


-De ce se aduna oamenii?

-Sa bea.


-De ce fac oamenii tampenii cand se aduna?

-Pentru ca au baut.


-De ce rad oamenii atat de zgomotos cand se aduna?

-Pentru ca beau.


-De ce asteapta oamenii cu nerabdare sa se adune?

-Pentru ca vor bea.


E foarte interesant de observat cum omul se deschide in fatza ta la un pahar si mai ales usurinta cu care isi asuma consecinta mult asteptata: "M-a luat capu'!". O sa-i afli multe secrete, cele mai ascunse dorinte si cum face la betie.

Cat despre oamenii care nu beau, atunci sa bea, bea, bea. . . dar cu masura.

4 comentarii:

  1. ce pot sa spun... Eu beau si pentru cei care nu beau de fel, sau pentru cei care nu au voie, sau pentru cei care nu au bani, sau pentru cei care nu sunt langa mine. Beau pentru ca pot. Pot pentru ca beau, adica pot sa fac multe prostii pe care evident in mod normal nu le-as face:)) Beti oameni buni, e una din metodele cunoasterii limitelor personale.

    RăspundețiȘtergere
  2. de obicei cand beau nu imi mai pasa si pur si simplu ma distrez fara sami pese ca arat ca naiba sau ca ma dau la unu si nu ar trebui sau etc... de fel nu beau. beau daca am nevoie de curaj :)) :D cam atat am avut de spus:D

    RăspundețiȘtergere
  3. pai cand bei nu prea ai limita de tampenii :)) curaj=bautura, deci omul curajos este un alcoolic :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. o ultima reamarca interesanta :))
    Multi tocmai pentru ca nu au curaj ,inlocuiesc curajul cu bautura care te face fara inhibitii.Deobicei multi beau ca sa se simta bine ,hedonisti. Eu nu beau pentru ca nu am de ce ,nu inteleg de ce sa beau : daca bei si te imbeti nu te face cu nimic mai bun asta, daca bei fara sa te imbeti atunci de ce mai bei :|

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?