luni, 10 ianuarie 2011

Imi doresc sa imi pot dori o dorinta


Dorintele nu sunt facute pentru a fi scrise pe o foaie de hartie si apoi ingropate. Dorintele sunt facute ca sa zboare pentru a fi ascultate si indeplinite. Sunt facute ca sa le strigi in gura mare, sa-i innebunesti pe toti de cap cu ce iti doresti tu, ca astfel sa fii sigur/a ca si prietenul tau cel mai bun se va ruga sa ti se indeplineasca. Pentru asta traiesti: pentru o dorinta.
Iti doresti sa iei un examen, sa auzi pentru prima data intr-o relatie "te iubesc", sa poti aduce acasa un pui de pisica din spatele blocului, sa o iei de la capat cand ceva nu a mers bine, sa iasa soarele si sa-i zambesti desi stii ca te asteapta o zi de kkt, sa fii fericit/a. Si toti, dar absolut toti folosesc un singur cuvant: VREAU, care suna foarte egoist. Vreau bani, vreau masina, vreau haine. Vreau de toate pentru mine, dati-mi-le, mi se cuvin! Acest "vreau" exprima toate lucrurile materiale, precum si timpul relativ scurt in care le poti avea. "-Vreau...!" si s-a facut. Pe cand acel "imi doresc" implica sentimente si o parte din sufletul tau. Atunci cand iti doresti, stii sigur ca nu totul depinde de tine, poate de aceea te si agiti mai mult.
Cu totii avem cel putin o dorinta secreta ascunsa in adancul nostru undeva pe care nu o spunem nimanui niciodata, decat noua insine in gand, sperand astfel ca aceasta repetare a dorintei o va transforma in realitate. Ma refer la dorintele bune, frumoase, nu la cele pline de invidie, ura si razbunare gen "imi doresc sa cada pe scari sa-si franga gatu'!". Eu stiu sigur ca o dorinta buna se va indeplini daca te gandesti si crezi ca asa va fi. "Cere si ti se va da" e o vorba mult prea adevarata si merge mana in mana cu "Ai grija ce-ti doresti". . . Avand in vedere ca este inceput de an si toti vrem sa il incepem in armonie si intelegere, excesul de dorinte poate avea consecinte nebanuite pe termen nelimitat daca nu stim sa ni le alegem.
Gata, eu mi-am ales dorintele pe anul acesta :D Nu le spun decat daca mi le spui si tu.

2 comentarii:

  1. chiar nu pot (de fapt nu vreau)striga in gura mare ca vreau un aparat foto profesionist, stiu ca ai mei nu au banii necesari si altcineva nu ar putea sa imi ofere asa ceva.
    cel putin in ultimi anii imi doresc sa nu mai am dorinte ca sa nu fiu dezamagita ca nu m.i s-au implinit.
    in rest e adevarat ce spui "Cere si ti se va da" ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. am trecut si eu prin faza asta de "Nu imi mai doresc nimic de la nimeni k sa nu mai fiu dezamagita", insa iti spun din experienta k nu iti aduce nimic constructiv, din contra. . . ai impresia la un moment dat ca nu esti om dak nu ai dorinte si k nici nu mai stii ce vrei de fapt. Dorintele materiale ti le implinesti tu knd vei fi mai mare, dar pana atunci merita sa stii ce vrei sa iti doresti :D

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?