miercuri, 19 ianuarie 2011

Come to the dark side. . . we have "ciorba"


Ai simtit vreodata acei fiori nebuni in tine? Acel sentiment care incepe sa te sfasie si sa te macine din interior? Aha. . . si persoana de langa tine ce-a zis cand i-ai facut prima data o scena de gelozie? A zis: "Las-o ma-n pace, acum nu-si mai infrunta demonii, e de aceeasi parte a baricadei cu ei. . . Ii trece!". Te-a facut nebuna, nu? Normal. Femeile sunt mereu nebune si mereu vinovate.
Ah, de mult vroiam eu sa vorbesc despre gelozie, dar a trebuit sa mai cresc, sa "castig" experienta. Stii cum e cu gelozia la femei intr-o relatie? La inceput fac pe indiferentele. . . Nu le pasa ca nu le-ai "anuntat" pe celelalte admiratoare ca ai fost "luat" si ca esti in continuare cautat la telefon sau pe mess (de catre cele care nu au Cosmote). Asa ca iti poate suna telefonul, poti raspunde, ii poti zice ca era o tipa care vroia sa va vedeti; ea va zambi, va da din cap aprobator, va face poate si o mica "glumita" --> "Pai si nu va vedeti? hihihi!", va parea cea mai incantatoare si cea "mai prietena ideala", care va va lasa libertatea in pace. Total gresit. Vedeti voi baieti, fetele doar se joaca la faza asta. Va pacalesc, va lasa sa credeti ca sunt extrem de tolerante si de intelegatoare, pentru ca ele stiu ca asta apreciaza baietii, dar de fapt sunt cele mai mari maniPULAtoare. In mintea lor e urmatorul lucru: "Aaa, i-auzi! Te-a sunat una sa va vedeti. . . . 'tu-ti capu' ala de bou, ca sunteti toti la fel! Te dai acum mare macho ca te cauta una, da' ce, nu stie ca ai prietena, nu a vazut poza cu noi la avatar? Ca sigur o ai si in lista de mess, boule! Mai simte nevoia sa se si laude la mine; asta-i strategie din aia proasta, sa ma faca sa cred ca doar eu contez pentru el, ca el pe MINE m-a ales, ca e sincer cu mine, ca vaaaai cu ce baiat dragut si simtit m-am procopsit, sunt o norocoasa! Le-am fumat p-astea bai baiatule! 'tu-ti capu' ala!" Ei si in tot acest timp iti surade tamp.
In schimb, barbatii sunt deja gelosi din prima saptamana. Au ei mania asta CU COntrolatul telefonului iubitei si cu replicile acide care se vor subtile: "Ai zis ca te duci cu fetele la un suc? Parca vad ca o sa va agate niste p*****i, n-o sa stati voi cuminti!" La care iubita ta incearca sa te impace: "Hai ma, ies si eu 2 ore cu ele si gata, nu ne-am mai vazut demult, ce esti asa?" Dar de fapt mimica ei exprima altceva: "Paranoicule! Na, sa vezi si tu cum e! Iti zic de o iesire si fierbi deja, iti dai seama daca ma suna unu cum faceai! Si normal ca o sa fie si p***rai, ca de p***buni n-am auzit pana acum. . . Auzi, asta-i buna! De parca ar exista restaurante doar pentru sex feminin. . . "
Femeia in general nu are o rabdare de fier. Asa ca ea considera suficiente 2 luni (maxim) pentru ca tu sa faci tot posibilul sa nu mai fi cautat de nicio, absolut nicio fata, inclusiv de verisoara ta sau sora ta. De ce nici rudele sa nu te mai caute? Pentru ca sunt fete si au prietene tot fete! Nu se stie niciodata cand ti se pune pata pe vreo prietena de-a surorii tale, asa ca cel mai bine este sa prevezi. Inchei relatiile. Dupa aceste 2 luni sa te tii. Femeia iti va impuia capul: "Cine te-a sunat? Si? Ce vroia? Nu stie ca ai prietena? Nu a vazut ce bine ne sta impreuna la avatar? Da' nu ma intereseaza ca iti e prietena din copilarie! Ce-i aia?! Nu exista asa ceva! Sa nu te mai sune daca nu vrei sa ne certam!". Si tu in sinea ta te gandesti: "Woow, chiar ma iubeste daca se oftica atata!". Naiv mai esti. Nicio femeie nu ajunge sa iubeasca ceva, cu atat mai putin un barbat, in 2 luni. Ea este geloasa acum si face ca toti dracii ca sa se razbune pe acele telefoane primite de la altele la inceputul relatiei si pentru ca nu ar suporta ideea ca ai putea s-o inseli. Ea nu este suficient de buna pentru tine? Presupun ca nu vrei o relatie cu oricine, ai niste standarde pe care ea le-a indeplinit, asa ca ce motiv ai s-o inseli? Femeia inselata se gandeste ca ea e de vina pentru ca ai inselat-o, pentru ca asta ii spune barbatul. Automat ea se intreaba cu ce a gresit, adica prin ce este mai buna "cealalta" decat ea? Pentru ca, din moment ce inseli se presupune ca o inseli cu alta mai buna ca ea, ceea ce nu e adevarat mai niciodata, doar ai tu un pitic-porno pe creier care vrea sa si-o traga cu Alba-ca-Zapada.
Aveti 6 luni de relatie, ea a gasit mereu motive sa fie geloasa, tu pe ea - niciodata. Pana intr-o zi cand nu te poti abtine ii verifici telefonul. Nu are mesaje, apeluri, are insa multe numere de baieti in agenda. "Aaaa, adica tu m-ai pus pe mine sa-mi sterg toate fetele din telefon si mess, dar ia uite cati ai tu!". Iar femeia vine si iti da sah mat: "Da, dar ei nu m-au cautat niciodata de cand sunt cu tine. Unul singur nu m-a sunat, pe cand la tine sunau intr-o veselie!". Si chiar constati ca are dreptate. Si acum ma infurii eu si va intreb de ce fetele incearca sa fie cat mai cuminti intr-o relatie, sa nu stea nici macar de vorba cu un coleg ca sa nu va dea motiv de suspiciune si de cearta, iar voi sa aveti voie sa socializati si sa va imprieteniti cu orice fata, nevrand sa recunoasteti ca nu v-ar conveni sa avem si noi un prieten "bun" de vreo luna cunoscut, care sa ne sune zilnic sa vorbim. . . vorbe? Unde e egalitatea? Si mai ales, de unde prietenia asta inchegata asa brusc? Toti stim ca prietenia fata-baiat se gaseste foarte rar si chiar atunci cand se gaseste, trebuie sa se placa in vreun fel, nu neaparat fizic, dar nu poti fi prieten cu cineva pe care nu-l placi deloc, nu? Si uite ca femeia e geloasa si recunoaste ca este, pentru ca nu vrea ca iubitul ei sa fie placut de altele sub nicio forma, vrea ca ea sa fie singura privilegiata, singura care sa il poata place si sa se bucure de el. In mare parte gelozia este egoism, in mica masura lipsa de incredere in sine, dar cred ca placa asta cu increderea este bagata de cei care inseala, pentru ca poti fi tu si supermodel, daca nebunului i se scoala piticul-pono de pe creier sa te insele, o face si gata, indiferent ca cealalta nu valoreaza nici macar pe sfert cat tine.
Exista apoi in relatie, mai exact spre sfarsitul ei, acea nepasare, care acum chiar este pe bune. "Sa ma insele, daca atat il duce capu'. . . ", "Daca ma inseli asta e, macar sa aduci bani acasa din asta, clienti iti gasesc eu." Si taman asta este lupta cu gelozia. . .
"-Nu-mi mai umbla in telefon!"
"-Dar tu de ce mi-ai umblat mie?"
"-Ti-am umblat, acum nu-ti mai umblu!"
"-Hai lasa!" Si cotrobaie fericit in continuare. Ori ca sa se convinga ca nu il inseli (de parca nu poti sterge mesajele si apelurile) ori ca sa nu se mai simta el atat de rau ca te inseala si sa gaseasca de fapt un motiv ca face asta
Stiu sigur ce este gelozia: lipsa totala/partiala a increderii in celalalt. Si nu o spun cu parere de rau. Nu ai incredere 100% in tine, daramite in altcineva. Si pana la urma gelozia este un instinct uman: nu vrem sa ne-o luam in barba. Punct. Intai te suspectez, iti fac capul calendar, abia apoi caut dovezi. E ok, incerci sa te protejezi de suferinta. Cel mai bine si cel mai bine faci asta scapand de factorii externi, cum ar fi prieteniile dubioase. Crede-ma, daca te pune sa alegi intre ea si noua ta amica, ar fi bine nu o faci nebuna si paranoica, poate interpreta ca a avut dreptate si ca o inseli, altfel de ce nu ai intrerupe legatura cu aia? Ca nu esti barbar sau prost-crescut? Ce ma? :)) In acest caz nu e nevoie sa-ti dovedesti cavalerismul, preferi sa fii barbar cu iubita ta si nu cu o straina? Hai sincer! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca femeile stiu ce e in capul celorlalte femei si incearca sa-ti deschida ochii. Poate tu nu simti o atractie fata de amica ta, dar crezi ca ea nu simte fata de tine? Nu? Atunci de ce te suna mai des ca iubita ta? De ce e atat de vesela cand vorbeste cu tine la telefon? De ce nu te refuza niciodata cand o chemi in oras?
Barbatii nu vor recunoaste in veci ca alta fata se da la ei daca si ei o plac. Mai ales cand au o relatie lunga. Asa se simt si ei flatati. Si mai afirma ca NOI suntem alea nebune.

Daca esti o persoana care se confrunta cu gelozia mai des decat isi confrunta temerile, atunci come to the dark side, we have "ciorba", ca e mai sanatoasa decat "cookies-urile".

3 comentarii:

  1. foarte frumos :)) e amuzant acu ca toata durerea a trecut

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e nasol la persoanele posesive... pentru restul, ORGIEEE!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. si cine naiba NU e posesiv in Romania? aud, aud? cine face ORGIEEEE! :)))

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?