joi, 26 februarie 2009

Va vorbeste Saturnia (rivala Uraniei)


Analiza zodiilor. Curs practic

Curs 1

Starea de nervi la taur

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au avut ca obiect de studiu zodiile de pamant, pentru ca din pamant suntem facuti si in pamant ne intoarcem.
Din perspectiva diaconesciana, starea de nervi la taur se instaleaza atunci cand:
 1. In sens larg -> ceva din exterior nu corespunde vointei sale
 2. In sens restrans -> in situatii diferite, cum ar veni:
 • probleme legate de partener (nu-si tine promisiunile, vorbeste despre fostele lui, te ignora pentru jocuri pe calculator, fotbal sau iesiri prea dese cu baietii sau timp interminabil petrecut cu parintii)
 • probleme legate de aspectul fizic (o slabire brusca, o haina care nu vrea sa stea pe tine sau parul care nu pofteste sub nicio forma sa se aseze)
 • compromisuri
 • asteptatul (taurul nu poate sta la coada nici daca are de luat bani)
 • instinctele animalice nu se trezesc la partener la momentul oportun
 • tigarile/mancarea/bautura se termina, nu mai ai de unde cumpara/nu mai ai bani
 • critica
 • minciuna
Studiu de caz pentru situatia "Partenerul nu-si respecta promisiunile"

Starea de nervi cuprinde:
 • Etapa I:
Este aparent cea mai usoara forma de nervi. Se manifesta prin zambit acru, asteptare, insa si aceasta are loc in conditii de maxima agitatie. Indici ai agitatiei: bataia din picior, oftatul periodic, lipsa de concentrare, plimbatul de colo-colo, facutul curateniei. Inca din aceasta etapa, telefonul se afla in centrul atentiei subiectului. Telefonul este mutat pe toate obiectele de mobilier si insoteste subiectul pretutindeni. Acesta insa isi mai permite sa glumeasca pe seama situatiei si isi face in continuare planuri legate de aspectul exterior la respectiva intalnire.
 • Etapa II:
In starea 2, subiectul se schimba la fatza, devenind apatic si totodata foarte irascibil. Uneori se aseaza in pat pentru a se obisnui cu dezamagirea, insa taurul, cuprins de lehamite, se ridica din pat in mai putin de 2 minute. Se mai uita o data la telefon, care nu are nici cea mai mica intentie sa zbarnaie si apoi se analizeaza (in oglinda). Brusc, nu-i mai place nimic. Ii este sete, dar nu poate bea (decat alcool), ii este foame, dar nu ii place niciun fel de mancare din cauza ca nu mai are rabdare sa mestece, sa rupa painea, sa inghita.
Etapa 2 presupune plansul, care de fapt nu se manifesta niciodata. Apare dorinta ascunsa de a inchide telefonul. In aceasta etapa, pastrarea tacerii este esentiala.
 • Etapa III:
Se inchide telefonul cu premeditare, insa fiecare tasta e apasata, chiar daca telefonul este inchis, pentru simpla verificare a sensibilitatii tactile. Subiectul deschide telefonul la fiecare 15 minute, dupa cronometru, pentru control. Daca se semnaleaza receptarea unui SMS, evolutia starii depinde de continutul lui:
 1. daca situatia se remediaza prin anuntul ca partenerul soseste imediat, starea de nervi regreseaza treptat;
 2. daca SMS-ul nu corespunde dorintelor, starea se amplifica.
De obicei nu exista niciun mesaj.
Utilizarea tigarilor este frecventa, iar taurul ar fi in stare sa discute situatia chiar si cu vanzatoarea de la chioscul de ziare.
 • SUPRAETAPA
Taurul, devine in Supraetapa putin agresiv, de aici etimologia cuvantului, deoarece trece intr-un stadiu care depaseste celelalte manifestari nervoase.
Supraetapa cuprinde si ea 3 niveluri:
 1. Primul nivel se manifesta prin agitatie maxima si oscilarea intre decizia de a deschide sau nu telefonul,de a da bip sau nu, de a da mesaj sau nu, de a apela sau nu, de a iesi cu altcineva sau nu. In acest nivel se pot rosti lucruri regretabile ulterior. Telefonul mai sta inchis o perioada, apoi e deschis irevocabil.
 2. Al doilea nivel se refera la sarcasm si ironie. E foarte benefic pentru cei din jur pentru ca ii amuza teribil. Au loc excese de orice tip (bautura, tigari, exagerari in vorbire, in comportament, etc) . Taurul va face totul exact invers de cum face de obicei ( adica va asculta manele, va face activitati care necesita rabdare, ceea ce nu-i sta in fire, va cauta sa efectueze cat mai multe lucruri cu care partenerul nu e de acord). Taurul isi demonstreaza toate abilitatile critice si creative, vorbeste intr-una, nu de placere, ci pentru ca nu are cum sa taca si intervine in discutiile tuturor, criticandu-i, toate fiintele fiind la fel de vinovate ca partenerul. Lehamitea e inlocuita de amuzament.
 3. Nivelul al treilea intervine daca "aparentul raposat" nu da semne de inviere. Amuzamentul se transforma in suparare profunda care provoaca diverse reactii (incruntare, raspunsuri acide, trantit si busit diverse obiecte) . Apare dorinta de a se afla in fatza partenerului pentru a se descarca prin toate metodele.Subiectul incepe sa actioneze cum il taie capul, calcand cu durere peste orgoliu si visand cu ochii deschisi zeci de scenarii de razbunare. Cel mai probabil va trimite un mesaj ironic, pe ocolite, scurt, dar in acelasi timp foarte la subiect. In functie de urmarile mesajului, exista urmatoarele posibilitati. De mentionat este faptul ca taurul prefera sa fie sunat imediat ce a primit raportul de livrare pentru mesajul trimis. Insa nu intotdeauna se intampla asa si rezulta:
 • -> subiectul primeste un mesaj care genereaza impacare preintr-un motiv al naibii de bun aruncat pe post de scuza (ex: sechestru, rapire, moarte clinica, accident, pierderea memoriei, etc)
 • -> subiectul primeste un mesaj total nesatisfacator si necorespunzator, ceea ce-l determina sa efectueze un apel si sa faca scandal.
Scandalul este si el impartit in 2 categorii:
 1. productiv: partenerul recunoaste vina cu varf si indesat si adopta toate criteriile taurului pentru a-l impaca. (Partial, ca total nu are cum).
 2. neproductiv: taurul va fi determinat sa-i inchida in nas si sa-si inchida telefonul pentru a nu putea fi contactat decat venind la el la usa.
 • -> subiectul poate sa nu primeasca niciun raspuns, ceea ce duce la cresterea tensiunii, bosumflare si imposibilitatea de a mai suporta pe cineva. Va respinge toate apelurile, se va supara pentru cateva zile garantat si daca partenerul va mai efectua o greseala grava in aceste zile, va putea chiar sa puna punct. Daca taurul accepta totusi sa se intalneasca cu partenerul, va vedea tot timpul rosu in fatza ochilor si nu va rata nici cea mai mica ocazie de a-i aminti partenerului cat de vinovat este.
In niciuna din aceste stari, subiectul nu trebuie enervat suplimentar din exterior, pentru ca poate deveni foarte agresiv. Finalmente, cand dispare ironia si taurul nu mai este suparat/nervos, totul se incheie cu betie, cantec de joc si voie buna.
Principala consecinta a enervarii unui taur este ca data viitoare va trece si mai repede prin starile mentionate, grabind aparitia Supraetapei. Isi va aminti desigur toate greselile anterioare ale partenerului, pe care le va adauga lejer in discutie. El nu suporta sa se certe, de aceea el aplica sarcasmul si ironia, in asa maniera incat devine mai enervant decat scandalul in sine.
Ca remediu pentru starea de nervi sau macar diminuarea ei, se aplica mancarea buna si muzica preferata. Nu in ultimul rand, plimbatul cu masina il va calma, insa doar in anumite conditii: locul din dreapta fatza asigurat, muzica tare, viteza si complimente pe banda.Co-productie si brainstorming made by Isa si Cristina. Etapele de mai sus se pot aplica si la diferitele femei din toate zodiile, nu doar tauroaicelor, mai ales in acea perioada a lunii :)
2 comentarii:

 1. ok....intzeleg.....dar sa ascultzi MANELE??!!!?!? =)))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. plm...da de ce ai ales tocmai taurul?

  RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?