miercuri, 11 februarie 2009

Stilul unic este cel uniform


Stateam in ziua aia si ma gandeam la ce fel de oameni sunt pe lumea asta, nereusind sa ajung la nicio concluzie. Apoi m-a sagetat ideea ca suntem toti la fel. Ca doar fiecare dintre noi e prost la un moment dat, toti mintim, ne incapatanam, gandim pesimist. Ceea ce ne diferentiaza insa este dozajul de calitati si defecte. Poate tu te enervezi mai repede decat mine. Poate eu sunt mai superficiala decat tine. Rationamentul pe baza caruia tu iei decizii te defineste. Vroiam doar sa-ti stric parerea despre tine conform careia esti unic. Nu esti. Esti alcatuit din aceleasi "materiale" si "elemente" ca si noi, restul.
Nu stiu daca de vina este globalizarea sau incercarea imitarii tuturor pseudo-vedetelor care se fatzaie pe la televizor, dar oamenii tind in ultima vreme spre uniformizare. O uniformizare insa de tip egoist, pentru ca prin uniformizare nu trebuie sa intelegi fratie intre oameni, pace si toate cele bune. Eu ma refer la o uniformizare a creierului, a modului de a gandi care devine acelasi la fiecare om in parte. Este desigur un mod de gandire bazat pe "dorincurism" , invidie, mahalagisme si colectionarea de cat mai multe bunuri materiale.
Omul unic nu mai e ala cu suvite mov in cap, ca el mai sunt 1000, doar ii vezi pe la metroul de la Romana si pe scari la TNB. Omul unic de azi este acel tocilar care iese in evidenta cu ceea ce l-a lasat Mama Natura, fara a se stradui deloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?