luni, 1 decembrie 2008

Desteapta-te romane!


Ca la noi la nimenea, da' nici ca facem ceva. Din moment ce poporul roman ii vede la TV pe cei alesi dormind, de ce nu ar dormi si romanii la locul de munca? Observam ca suntem un popor obediant, precum maimutele sau papagalii. Facem ce vedem. Se doarme, dormim. Se urla, urlam. Se injura, pai injuram, tata! (Trage cu urechea la discutiile din RATB si o sa auzi. . . ce n-a vazut Parisu'!) .

Ce mi se pare prostesc este faptul ca ne plangem. De orice. Ne trezim ursuzi la o ora prea matinala, deci suntem tot obositi, stiind ca ne asteapta o zi monotona. Un zambet nu vezi pe fetzele oamenilor. Sunt prea ocupati sa injure in gand tot ce misca ( metrou', autobuzu', omu' de langa) sau nu misca ( semaforu', trecerea de pietoni, Bucurestiu'). Si brusc ii injura pe cei de la conducere. Ca fura, ca nu fac nimic, ca draci, ca laci. Eeeh si cand vine campania electorala, mamaaaa, ce bucurie! Pentru orice lucru primit gratis, romanu' nostru ii binecuvanteaza, ba chiar ii si voteaza.


"Tu ce faci duminica, 30 noiembrie? VOTEZ!" Bun, a trecut si ziua asta.

"Tu ce ai facut duminica, 30 noiembrie?" As fi votat, dar n-am cu cine, oricum nu s-ar fi schimbat nimic, sunt tot aceeasi oameni. Au trecut doar 19 ani de la Revolutie, crezi ca moare comunismul atat de repede? Consideri ca mentalitatile se schimba suficient incat sa ne fie bine? Si totusi, poate ne e bine asa. Altfel am face ceva concret. Ne-am revolta impotriva sistemului, i-am da jos cu forta de la putere, nu ne-am mai plati taxele si impozitele in semn de protest. Ce-ar fi atunci? Ce ti-ar putea face Statul? Nimic, pentru ca nu ai fi singurul care se revolta. Statul s-ar conforma, va fi nevoit sa o faca. Dar nu, noi suntem o natie de frecat duda, ne uitam la stele ( de fapt ne minunam cand vedem vreo stea de la atata poluare) si o ducem bine asa. Pentru ca ne place sa facem tampenii si sa stim ca putem scapa ieftin, pentru ca nimanui nu-i pasa de ce se intampla in jurul lui. Toti sunt preocupati sa insele, sa minta si sa fure ca sa faca bani, eventual fara prea mult efort. Deci ai putea spune ca banii sunt problema. NU. Oamenii sunt problema.



"La multi ani, Romania!" Ce s-a pregatit de ziua ta? Steaguri. "Doua la prefectura, doua la primarie, unu' la scoala de baieti, unu' la scoala de fete, unu' la spital, doua la prefectura." Multumesc, nu mai am alte intrebari.

Un comentariu:

  1. in Romania oamenii se joaca de-a telefonul fara fir practic:)) Intelegi c zic... ne adresam cuiva,care va ajunge la altcineva,care ii va spune altcuiva care se gandeste daca ii va mentiona si celuilalt...iar la ultimul subiect,ajunge doar replica "cetatenii astia,mereu nemultumiti".

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?