luni, 21 ianuarie 2008

www.bate-palma.com. . .


. . . adica hi5 mah nene. Un imens succes al unui site de "agatzat". Succesul consta desigur in a avea cele mai reusite si atragatoare poze; daca esti fata, gama este variata.Poti alege un decolteu, o pereche de chilotzei, un sutien. . . Mai exista si varianta "nud", dar asta mi se pare deja de prost gust. Mda, nu vezi de ce ar deranja o astfel de poza. . .Totul depinde de cum e facuta poza respectiva.Daca e una cracita pe un scaun, nu as mai zice ca e o poza artistica, ci un kitsch, iar persoana aceea ar fi catalogata drept "bip". Acuma, daca esti baiat, nu prea ai ce sa arati, depinde insa de genul de muzica preferat. Daca esti fan manele, poti sa pui poze cu tine cu lanturi de aur la gat, bratari, ceasuri, cu tine in camasa descheiat si eventual cu un pahar de tarie in mana, ca un fel de imitare nereusita a high-life-ului pe care il au cei care canta manele. Ca sa nu mai zic de comentariile pe care ti le faci la propriile poze, gen "Shukaru", "cel mai gagikar", sau eventual, cu citate din manele "am valoare si am bani, da' parca si mai multi dusmani". Daca asculti minimal, clar asta va reiesi din pozele tale. La mare cautare pozele cu freze shui, facute cu placa. . . banalii tzepi nu mai sunt buni acum decat pentru pustii de 12-13 ani. Se cauta frezele complicate, cu cate o suvita doua de alta culoare. Neaparat poze cu Convershii tai fistichii din cu totul alta pozitie decat stand in picioare :)) si absolut obligatoriu poze cu tine privind asa de jos la aparat, care e al naibii de sus tinut. Si ca sa nu zica lumea ca nu te respecti, e musai sa pui macar o poza cu tine in nu-stiu-ce club de "fitza" din oras. Nu conteaza ca nu stii nici o melodie de-a Dj-ului care a venit sa mixeze...daca se poarta! Copiii EMO...ce mai vor si ei de la viata? Se stie, poze cu ei in ipostaze triste, comentarii "profunde", sad puppy eyes privind pierdut la aparat. Ti-am prezentat toate astea asa, sa iti faci o parere...Tu in ce categorie te incadrezi? :)) Buuuuun...ce fel de poze se mai fac pentru a avea un profil de succes si pentru a avea cat mai multe views-uri si comment-uri? Poze in oglinda! Desigur! Copii, pe bune acum...Este penibil sa pui o poza cu tine in fatza oglinzii daca SE VEDE blitzul sau aparatul cu care iti faci poza. Adevarata "arta" este sa iti faci poza in oglinda FARA sa se vada camera. Unii merg atat de departe cu pozele pentru hi5 incat merg la studio :)) Norocul unora insa ca exista atatea si atatea programe de modificat poze. Ghinion insa cand dai de persoane urate care au profil pe hi5. Shoc si mai mare cand vezi persoane trecute de 30 de ani care au cont de hi5 si inca il mai folosesc pentru a agata. Nu mai zic de mesajele primite ce contin oferte de videochat sau cereri de companie.

Acuma, partea urata a hi5-ului este ca, aproape la fel ca si meesu', face si desface relatii instantaneu. Normal, sunt atatea poze cu Feti-Frumosi si fitzosi si cu Ilene Cosanzene zambind provocator incat ai impresia ca prietenu'/prietena nu mai e de nasul tau. "Mama ce buna e aia!" , "Mama ce bun e asta!"..."Mama ia sa ii dau id-ul!"...Dar "mama" o sa zica sa te mai gandesti umpic..."Ah, la naiba, de ce sa ma gandesc, doar nu fac nimic rau....adica nu il/o insel..." Si atunci de ce ii mai vrei id-ul? :-? Ca sa ai cu cine sa inseli pe viitor :)) In alta ordine de idei, pe hi5 nu faci altceva decat sa vezi...Nu ai cum sa iti faci o idee despre cum e acea persoana. Si cum ai putea face asta, cand nimeni nu sta sa se descrie pe hi5 in mai mult de 2 randuri si cu alte cuvinte decat "Daca vrei sa ma cunosti, uite aici id-ul meu" sau "Prietenii ma cunosc cel mai bine" : . Pe hi5 predomina narcisismul, superficialitatea, prostia, trufia. Si totusi si eu am profil de hi5 :-? Si nu pot sa spun ca agreez in totalitate acest site. Dar de unde totusi aceasta nevoie de a avea cont pe hi5? Posibil ca totul sa fie doar in subconstientul omului care vrea doar sa se simta apreciat, admirat, sa vada cum il privesc ceilalti si sa capete mai multa incredere in sine. E logic. Daca iti spune un/o necunoscut(a) ca arati bine, nu te simti mai plin de sine? :> Poate ca nevoia de a stii ca multa lume pe care nu o cunosti te place (cel putin fizic) da dependenta si nu vrei sa renunti la asta. Vrei sa fie ceva constant, sa auzi mereu pareri de bine. Un alt motiv pentru care ai hi5 e pentru prieteni. "Hai mah fa-ti si tu cont sa radem, sa astea, ne dam comment-uri..." :-?? Si tu accepti. Nu vezi folosul la inceput, dar incepe sa iti placa. Mai ales cand vezi ca poti sa agati. Si mai ales cu cata usurinta.

Eh, dai de multe pe hi5...Mai sunt si unele persoane care refuza sa iti dea id-ul :P Nu toti de pe hi5 vor sa agate :) Discutabil si acest site, probabil o dezbatere la nivel international ar mai lamuri unele chestii. Pana atunci, eu mi-am tras deja concluziile. http://2lovemeisacrime.hi5.com/

Un comentariu:

  1. mey da hi5 nu este site de agatat cum ziki , cel putin pt mine nu este ,lool... agatatu cred ca se face pe mess :)) (dak ar fi sa o luam in procente) Iar referitor la poze , stiu ca am si eu una in care se vede camera ,dar fara blitz pur si simplu asa au iesit,nu am vrut sa facem arta din ele :D a...dak vroiam ne duceam la o revista "ca sa ne admire lumea vai draga " :))
    Iar cu restu ai dreptate :D

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?