joi, 20 iunie 2013

Scrisoare fara intentie





Avand in vedere ca "Nu" nu mai inseamna de mult timp "Nu", ci "Poate", iar "Poate" inseamna "Da". . . care e acel cuvant care exprima ceea ce ar trebui sa exprime un "NU"? "Da" nu este. . . Cand spui "Da" inseamna ca esti total de acord, nu mai poti de nerabdare, vrei cu adevarat. 
"Da, da" - cu totii stim ca e ironic si te repede, gen "Mda, sigur, hai lasa-ma cu d-astea"
"Da, da, da" - explozie! entuziasm la superlativ

"Nu, nu" - pare asa copilaros, gen "Nu, nu, eu sunt cuminte" + un smiley face care da din gene. Esti cuminte pe naiba!
"Nu, nu, nu" - lasa-ma sa termin ce-am de spus, nu ma mai repede atat. 

Uneori detest cuvintele din tot sufletul. Ai impresia ca poti exprima exact ceea ce simti, traiesti, vrei, dar rareori o nimeresti. Iar cand ai atatea de explicat, pentru ca vrei sa te faci cat mai clar inteles, te pierzi in sinonime. Si pari aiurit.

Uneori detest gesturile, limbajul trupului din tot sufletul. Pentru ca nu e, pentru ca e prea mult, pentru ca nu e cat ar trebui. Si cu mana stanga ce fac? Sa ma uit pe pereti? Daca ma balangan prea mult cu scaunul? Sa ridic ceasca sa o duc la gura? Nu mai bine ma aplec si sorb ce e la suprafata si apoi o inclin cu buzele, incercand sa nu o vars? 

Dar de ce sa te chinui atat sa exprimi ceva? Ce ai de spus? E important? Pentru cine?
Pentru fericire. Ceva care probabil te face fericit. Este extrem de importanta fericirea. Pentru toata lumea.

Toti avem intrebarile noastre, mai mici, mai mari. Mai bune, mai proaste. Si exista raspuns la toate. Trebuie doar sa punem odata intrebarea aia. Dar nu vrem asta, pentru ca ne e frica. Adevarul doare in aceeasi masura in care te face si fericit. Paharul e plin si cand e gol, chiar daca nu e plin cu ceea ce speram noi sa fie. Dar nu ai de unde sa stii daca nu intrebi. Iar Google nu are raspuns la toate :)) Asadar, tu ce bei? Ce-ti pun in pahar?


Aceasta postare nu este o scrisoare, dar are o intentie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?