duminică, 24 august 2008

Once upon a time. . . i was sad


o data pe care toti o visam



Scrisoare catre nimeni


Pare cel mai ciudat ca eu, asa cum ma definesc ceilalti, aparent mereu zambitoare si vesela, cu o figura aeriana si nemacinata de griji, poate sa scrie doar despre starea sa interioara care este in totala contradictie cu felul in care se manifesta. Dar si eu am momente proaste peste care le depasesc cel mai bine scriindu-le. Asa simt ca le indepartez de mine, le iau si le transpun pe hartie, iar ele acolo raman si nu se materializeaza ca sa poata face rau.
Nu sunt un vulcan neobosit de viata, gata oricand este nevoie sa improste cu buna-dispozitie pe ceilalti. Desi lumea se fereste de vulcanii activi, de mine nu se fereste nimeni. Toti ma trag de mana si nu vor sa ma lase nici o clipa, mai ales cand au nevoie de mine. Eu sunt refugiul lor, dar refugiul meu cine este ? Este nimeni…Un nimeni care mereu incearca a se deveni « cineva », dar dupa ce reuseste sa fie timp de 2 secunde din eternitate, se transforma imediat iar in « nimeni »…
Asa ca « nimeni » este permanent calauza in viata, prin urmare destul de important incat sa ma adresez lui. As avea niste intrebari pentru el, sa il pot cunoaste mai bine si poate de a-l ajuta sa devina « cineva » mereu. Dar pentru asta trebuie sa imi raspunda la intrebarea : « De ce este atat de singur ? » . Stiu ca este acolo, ca exista, dar nu ii simt prezenta cu adevarat… « De ce stie mereu cand trebuie sa apara la momentul potrivit ? ». « Atunci cand este « cineva », « nimeni » unde se duce ? » Banuiesc doar ca se face ca pleaca si ca de fapt se ascunde in imediata apropiere.
Cine este « nimeni » pana la urma ? Este frate geaman cu Singuratatea, cea de care se tem toti oamenii veseli. Este cea in care cei deprimati vad o iesire, o scapare, asociind-o de nenumarate ori cu sora ei mai mica si mai rasfatata, Izolarea. Ea este cea care vine uneori cu prietenele ei : Dilema, Confuzia si Depresia.
Dragostea apare ca o mana salvatoare de la prabusirea Sinelui. Ea este « cineva »…dar « De ce sta atat de putin cand vine ? » « De ce vine mereu dupa « nimeni » ? ». au cumva o intelegere secreta ? O taina stiuta doar de Puterea Creatoare ?
P.S. :Astept un raspuns de la « nimeni »…

Cu nerabdare,

Cineva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?