miercuri, 25 mai 2011

Despre barbati. Sec si simplu


"Trebuie sa iei barbatii asa cum sunt si pe femei asa cum vor sa fie." Cele mai intelepte cuvinte pe anul acesta. Dar cum sunt insa barbatii ? Pai eu am stat si m-am gandit si cred ca facem o mare greseala atunci cand afirmam ca femeile sunt de pe Venus iar barbatii de pe Marte, adica de ce sa adancim aceasta diferenta dintre noi si mai mult decat e? Si mai ales, de ce sa ne resemnam cu ea? Pentru ca pana la urma, degeaba se tot scriu carti despre cum sunt barbatii si cum se comporta ei de fapt si ce vor sa zica atunci cand nu vor sa zica nimic si alte prostii, deoarece si in randul feminin gasim femei care se comporta ca niste barbati si gandesc la fel ca ei si mai ales si mai trist, arata ca si ei. Iar chestia e reciproca: si in randul celor de sex masculin sunt barbati care arata de parca ar fi femei. Asa ca lucrurile nu sunt trasate atat de clar pe cat ai vrea tu sa fie. Si nu, nu exista carti de acest gen care intr-adevar se pot aplica in viata reala. "Mda, barbatul saten cu ochi caprui, constitutie atletica, capricorn cu ascendent in rac. . . ia sa vedem. . . aha! capitolul 4!". Si apoi te intorci catre mandrul tau: "Mai, ia stai tu aici frumos pe canapea sa iti studiez profilul, sa vad ce zice cartea. . . Iti plac masinile,nu?". Dar asa e mintea femeii construita, vrea ea sa stie si sa controleze tot. Ar vrea sa citeasca ganduri si in special oamenii, dintr-o singura privire.
Barbatii seamana cu femeile mai mult decat am vrea noi sa credem. Negam asta pentru ca vrem sa fim considerate o specie unica de inteligenta. Insa chiar ne asemanam. Stam acum sa ne pierdem timpul cu batalia sexelor. De ce sa fie unii sexul tare si altii sexul slab? Poate ca barbatii ar trebui sa fie sexul slab, pentru ca se zice ca ei nu prea rezista ispitelor. Si daca femeile reprezinta sexul frumos, asta inseamna ca barbatii reprezinta sexul urat? Hmm, pai eu am vazut femei urate si barbati frumosi, pe ei unde ii incadrez?
Barbatii sunt barbati, iar asta inseamna ca au voie sa insele (ca doar asa au fost construiti, sa se reproduca), au voie sa bea ca porcii ( acceptam de mult imaginea betivilor la colt de strada, dar in schimb o femeie beata ni se pare grotesca), au voie sa injure etc. Au voie sa faca toate lucrurile urate posibile (cred ca am inteles de ce sunt indirect sexul urat). Au voie sa nu faca curat, au voie sa nu gateasca, au voie sa nu aiba grija de copii. Oare? Chiar au voie toate astea? Pai bravo fetelor, credeam ca suntem inteligente. Majoritatea mamelor de baieti sunt la fel: "Eee, lasa ca doar e baiat, nu tre' sa faca el curat in casa. Sa te insori mamica cu una gospodina, sa faca ea de toate in casa, tu doar servici tre' sa ai si bani sa aduci!". Halal sfat! Hai sa ii cocolosim, sa ii absolvim de orice raspundere, ca na, doar sunt barbati.
Suntem in secolul XXI, barbatul modern cand mai apare?

14 comentarii:

  1. mai e o vorba : barbatu tre' sa fie putin mai frumos decat dracu' :)) Si de aici intelegem ca nici obiceiurile nu tre' sa fie mai departe de ale lui dracu'...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfecta dreptate...ambele sexe au plusuri si minusuri...nu are rost sa spunem ca barbatii sunt mai nu-stiu-cum sau femeile trebuie sa faca nu-stiu-ce doar pentru ca sunt femei. Ne completam reciproc si ne impartim sarcinile astfel incat sa ajungem la un echilibru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte dragutz cum gandesti...la incepu credeam ca e unu din comentariile gen "barbatii sunt niste magari" si ma pregateam sa te contrazic:D..total de acord!! de`ar gandi si mamicile cu sfaturile alea inteligente la fel..ce bine ar fi:)

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pt comentarii :* eu cred k e nevoie sa ne schimbam putin mentalitatea

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,am observat ca esti in zodia fecioara,stiu prea bine sentimentele si trairile acestei zodii,desi aceasta chestie nu are nici o legatura cu postarea initiala.
    Vroiam sa spun in legatura cu subiectul `femei si barbati` ca suntem toti o apa si un pamant.Nu suntem diferiti ca `specii` ci doar ca si indivizi,doar noua ne place sa fabulam in legatura cu subiectul asta fiindca ni se pare mai interesant sa fim in antiteza...uneori cautam sa ne debarasam de ideea ca nu vom putea niciodata sa fim `conectati` intr-un mod cu totul special si sa ne intelegem cele mai profunde trairi pe care sa le putem impartasi firesc si fara alte cele complexe.Raman la ideea ca iubirea este singura care poate da la o parte toate diferentele si lipsurile,reusind sa ilustreze doar esenta pentru care traim.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Iasi: am pus linkul dvs, va mai astept pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru link
    L-am adaugat si eu insa nu stiam ce titlu sa-i pun is am pus Roz Bizar. Sper ca e bine.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am adaugat un link si pentru celalalt blog al tau http://sentimente-la-iveala.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Iasi: va multumesc, o zi cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Radu: iubirea ne arata de fapt ca exista ceva profund la care tindem cu totii, dar noi ne impotmolim in mizerii de tot felul.

    RăspundețiȘtergere
  11. da,,,pacat ca femeile nu au c***e:):):)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,

    As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

    De asemenea daca mai detineti si alte bloguri si doriti putem sa facem schimb de link si cu acelea.

    Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

    RăspundețiȘtergere
  13. "Barbatul modern" a aparut de o buna bucata de vreme dar se pierde in marea de maimutoi involuati.
    Femeile nu-s mai prejos, ele chiar aprecieaza pe acesti homo erectus cu iluzii de sapiens sapiens ai secolului XXI rezultand in numarul, aproape inexistent, de "barbati moderni" pe care ai vrea tu sa-i vezi...Stia Darwin ceva...

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?