duminică, 24 octombrie 2010

Facebook = fatzacarte


Cine nu e pe feisbuc, hai sus, hai sus, hai sus!

Hey, TU! Ti-ai pus pozele facute azi dup-amiaza in parc? Aha, tre' sa le iei din aparat, am inteles, am inteles. . . Siiii, ia zi, era soare, nu? Ai facut poze pe banca la soare, pupandu-ti cea mai buna prietena? Bravo, bravo! Stii ca e in tendinte. Dar daca nu te-ai pozat imbratisand copacii, tot degeaba. . . Aaaa, ti-ai facut! Super tare fata! Ma panicasem putin. Si iarba cum era? Adica. . . mai era iarba, nu? Sper ca ai curatat bine locul inainte sa te tolanesti pe jos pe acolo si sa iti faci poza, ca na. . . Eh da' acuma pentru doua minute, ce mai conteaza. Dai la schimb doua minute pentru o eternitate de amintiri. Ca doar d-aia iti faci poze si calculatorul tau iti zice ca nu mai are suficient loc pe hard :D

De fapt, cine naiba isi mai face poze ca sa le admire peste cativa ani? Lumea isi face poze ca sa le admire altii . . . chiar si peste cativa ani, pe feisbuc, desigur. Ca hi5-ul este depasit. Adica, nu ma intelege gresit, da' n-are Farmville. Stii si tu cum e cu jocu' asta. Cum a fost cu toate. Mama, mama, super tare! te joci o saptamana-doua-trei incontinuu, de uiti sa te mai duci si la baie si dup-aia gata, iti bagi picioarele in el, pentru ca iti dai seama ca e pierdere de timp si ca a inceput sa se blocheze si calculatorul (s-o fi saturat si el saracu') si ca e prea de copii de 3 ani. Insa in sinea ta te oftici ca nu avansezi atat de repede precum prietenii tai care te-au depasit cu 25 de nivele si de aceea preferi sa nu te mai joci. E exact ca aia cu vulpea si cu strugurii, desi eu mereu m-am intrebat de ce ar vrea vulpea sa manance struguri si nu iepuri. Cred ca era o altfel de vulpe. . . mai umana, dar nu atat de umana incat sa nu o discriminezi, pentru ca era mai neagra si vroia sa ii fure din vie strugurii bunica-tii de la tzara. Apropos de bunici la feminin; in urma sondajului facut de mine pe un esantion de cateva sute de babe de-a lungul anilor, am observat ca cea mai frecventa culoare de par nu este alb. Este roscat! Si eu stiu asa ca roscatul este o culoare de par care vrea sa puna in valoare voluptatea unei persoane. Si nu ma refer la kilogramele in plus, ci la o forma de senzualitate ca sa zic asa, la erotism, pasiune nebuna ca flacara, intelegi tu. Ori babele ce moartea pasiunii mele hormoni nebunatici mai au ele de se vopsesc roscat?! Probabil simte nevoia sa suplineasca prin culoare acea tinerete pierduta sau furata de barba-su care i-a facut perii albi si . . . in general babele care au fost mai asa, mai shturlubatice (yu-huu) sunt cele care se vopsesc roscat. Alta vorba de duh: rosu sa te placa mosu'! Nu-i asa?

Revenind la feisbuc. . . Devii ca o carte deschisa pentru oricine, doar daca nu cumva nu iti scrii nimic la informatii si atunci ma intreb eu de ce ti-ai mai facut cont. Dar cred ca stiu si raspunsu' : 1. de gura prietenilor care au deja; 2. ai peste 40 de ani si te cheama Unchiu' Pedo; sau 3. ai peste 50 de ani si esti fratele geaman al lui Unchiu' Pedo. Si ultima, dar nu cea din urma varianta de raspuns: esti convins ca vei gasi multe-multe-muuuulte femei. Succes in acest ultim caz! Dar cand treci de o anumita varsta si iti cauti iubirile pe net, eu spun ca ai o problemuta la caputz :D Sincer vorbind, hi5-ul este reteaua mea de socializare de suflet, ca acolo mi-am gasit eu barbatii cu care am intemeiat relatii stabile as putea sa le zic, datorita varstei adolescentine in care orice relatie de mai mult de o saptamana devine una stabila. Dar la varsta de 18 ani m-am oprit, mi-am bagat picioarele ( ca altceva nu am si orice fata care isi baga altceva sa stiti ca va minte, ca nici ea nu are) si mi-am anulat contul, ca deja ma saturasem de atatea "iubiri iubarete si iubitoare". Buuuun! Singura chestie care imi place la aceste retele de socializare este faptul ca mai vad si eu ce mai face colegu' din generala, ce-a mai facut colega mea de banca dintr-a 7-a etc. Mi-ar fi placut sa fiu politist pe feisbuc. Adica, sa se si inventeze aceasta meserie. Pe hi5 am tot fost, deci am experienta, nu-i problema, a venit criza (sentimentala), m-am dat singura afara si as putea sa ma reangajez, cu conditia ca sa lucrez pentru altii, nu pentru mine. Sa fiu un fel de "stalker" de dincolo de monitor si sa vad cine cu cine ce a mai facut si cand, pentru cine nu are posibilitatea sa acceseze netul intr-un anumit moment.

Acestea fiind scrise, te-as ruga ca maine, daca da bunul Dumnezeu sa fie cald, sa iti faci poze in sutien pe balcon, pentru ca asta este trendul de maine si nu cred ca ai vrea sa dezamagesti fanii (u-huuu) de pe feisbuc pe care i-ai adunat cu atat de multa straduinta.

In alta ordine de idei, sintagma de "Fata cu parul de foc" ar deveni acum pentru o oarecare, "Fata cu feisbuc de foc", pentru ca oricum, cand esti pe feisbuc esti pe foc automat, nu iti permiti sa stai, tre' sa vada lumea ca esti acolo si incerci sa faci putin "dera-a-a-aaaaanj!!! yu-huuuu!!".

8 comentarii:

  1. :)) Ah, cate amintiri de "detectivi" pe hai faiv, atatea vor fi, oare, si pe feisbuc? Adevar graiesti, politisto.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vor fi doar la cerere, eu nu imi mai bat capu' :)) nu de alta, dar nu mai am de ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. sti isaa ... tu ai ocazia sa scri despre niste lucruri diferite si sa le scri bine pentru ca stiu ca ai in mare masura talent de a folosi cuvintele dar tot despre lucrurile acestea cotidiene,banale de care lumea este super satula scri. Scri despre astea cam de 1 an si..pana la urma scri despre ce vrei desigur..doar o sugestie: poti sa faci mai mult..poate ceva care sa il faca pe cel care citeste sa stea sa isi frece capul un pic si sa citesca a 2-a oara..dany

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu vreau sa schimb mentalitati, eu imi asum doar rolul de observator. Nu cred ca am scris doua posturi despre acelasi subiect; oricum, eu scriu pentru ca imi face placere, iar pe blogul asta scriu doar despre "banalul cotidian", pentru ca exact asta este ceea ce am vrut, un blog despre nimic :)) Ceea ce scriu eu in particular nu o sa ajunga niciodata pe un blog, pentru ca as vrea sa le public :D intelegi tu?

    RăspundețiȘtergere
  5. ca sa inteleg...pozele acelea de pe bate_palma(hi5) sunt versiunea veche a face_bukului. Cine vrea sa fie trandy,stylish si in forma maxima sa isi mute contu cu toate pozele(eh..bine nu chiar toate)pe face_buk.Damn...acum am inteles de ce nu am putut rezista sa imi fac cont pe f_buk(cuvantul devine din ce in ce mai deformat) nup,banuiesc ca sunt "dintra'ceia" care.. citez: "1. de gura prietenilor care au deja;"
    Concluzia : Niciodata sa nu te iei dupa prieteni ! punct
    *buk ' rulz
    ** Ca sa fi bun ... trebuie sa ai critici :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Amuzant si revigorant dar mai mult m-a amuzat domnu' ElemenT si al lui comentariu. Respectul meu, cand ai dubi si nu sti cati de i sa scri arunci unul si gata treaba :). Imi pare rau Isa, n-am putut sa ma abtin :)).

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?