duminică, 16 mai 2010

O piele pe bat, va rog!


Romanii?! O natie in care majoritatea oamenilor sunt perversi si mincinosi. Ne place mancatoria. . . de cacat evident. Ne-a placut atat de mult cacatul din timpul comunismului, incat il consumam si astazi, cu diferenta ca acum suntem autonomi, ni-l producem singuri si il mancam pe la colturi. Si ca sa nu fim singurii murdari la gura, ii manjim si pe altii, vorba aia, sa moara si capra vecinului.
Cred ca ne-am uitat prea mult la telenovele, intrucat o viata linistita si armonioasa ni se pare ceva de neconceput, existenta noastra ar fi astfel trista, nu exista asa ceva, TREBUIE sa ne complicam actiunile si propriul sine. NU existi daca nu faci asta. Nu conteaza ca nu ai niciun beneficiu material, simpla idee ca ceilalti oameni te-ar putea privi intr-o aura mai buna, in postura de erou, martir, crestin si ce mai vrei tu, iti lumineaza chipul. Aici e de fapt chestia aia careia i se spune psihic, ceea ce multi mai au doar pe jumatate si nici macar, pentru ca altfel ar fi putut gandi si ei rational. Tu insa te ascunzi de ceea ce esti si fata de tine si fata de ceilalti.
Stii, noua romanilor ne place foarte mult un sport national: oina. Ne place sa aruncam mingea (plina si ea cu cacat) de la unul la altul si la ala la care se sparge, pe ala il punem tap ispasitor. Atentie! Persoana aceea trebuie insa dinainte bine analizata si pe cat posibil sa i se atribuie cat mai multe defecte, pentru a avea succes in fata altora atunci cand trebuie sa le prezinti povestea din care tu trebuie sa reiesi eroul principal pozitiv, pentru ca, nu-i asa, binele invinge intotdeauna raul si adevarul mereu iese la suprafata.
Romanului nu ii place adevarul si de aceea prefera sa stea cuminte si sa duca o activitate de inflorit. Aici este un paradox, lui nu ii convine adevarul, dar iti cere sa i-l arati. Daca i-l arati insa, cacatul aruncat deasupra ta va fi mult mai mare decat trebuia initial. Doar ti-am zis ca nu ii place, cu atat mai putin cu cat il priveste pe el. Mereu va incerca sa isi gaseasca scuze, nu inainte insa de a convinge o multime de alte persoane ca TU esti cel de cacat, ca TU esti cel care este un om de nimic, ca TU esti ANTICRISTUL, ce sa mai?! Dar, ca un adevarat judecator roman, el va poza in victima, sustinut de o intreaga echipa teatrala, care parca ar fi primit spaga electorala si trebuie acum sa isi incurajeze "liderul", "judecatorul" uitand bineinteles de toate barfele, certurile si cacaturile pe care le-a semanat inainte printre membrii "echipei sale".
"Am auzit ca ai auzit de la cineva care a auzit de la altcineva care auzise ca. . . de fapt tu ai spus" => situatia tipic romaneasca, hai sa zic "neaos", ca sa fie si mai romaneasca! Hai sa vedem cu totii care ce ati mai auzit, nu este important de la cine (de aici rezulta insa siguranta ca sursa este de foarte mare incredere, nicidecum ca nu ar fi existat o sursa, avand in vedere ca nu exista niciun argument logic care sa o sustina). Hai sa ne imaginam cu totii, sa facem fel de fel de supozitii, sa interpretam totul precum acele babe care nu mai au ce face si in a caror carte de munca scrie "Barfitoare la Apaca-director executiv". Toate acestea pentru a ne salva pielea (de noi insine as mai adauga eu). Traiasca Machiavelii cu a lui fraza : "Scopul scuza mijloacele!". Niciun mijloc nu este astfel josnic pentru propria noastra persoana.
Fiecare om greseste. Unii recunosc asta, altii incearca sa o ascunda, pe altii nu-i intereseaza, dar romanul tipic neaga cu desavarsire. O singura intrebare: daca intr-o lume de nebuni, tu esti singurul sanatos, de unde stii ca nu tu esti de fapt cel nebun?

3 comentarii:

  1. nu e numai romanul asa isa , omul e asa de orice natie , crede-ma ca asa critica toti in orice tara ,la noi se vede mai bine cam asta e diferenta.normal ca daca nu au la ce sa se uite se uita la comunism.. e chestia ca nu mai stiu trecutul cei mai multi..daca treb sa se uite in trecut sa se uite pe timpul monarhiei erau altfel educati romanii.Machiavelii mai zicea : "Acela care ia puterea trebuie sa asigure impotriva dusmanilor,sa-si castige prieteni,fie prin forta,fie prin inselaciune sa se faca si iubit si temut ,sa ii nimiceasca pe aceia care ii dauneaza lui,sa-si pastreze prietenia cu oamenii in asa fel incat acestia sa-i faca bucurosi favoruri sau sa-i faca raul cu teama "

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca şi alte naţii, românii au timpuri de glorie şi de decădere, dar nu momentul final de dispariţie. Fiindcă suntem metisaţi în acest creuzet geografic şi istoric şi suntem creativi, sănătoşi şi foarte inteligenţi, poate cam leneşi fiindcă am avut de toate. Un înţelept nu-şi terfeleşte naţinuea sa, fiindcă îşi blestemă rădăcinile naturale şi culturale şi aşa rămâne, din voia sa, fără viaţă identitară, individ narcisist ăn aer, printre străini!

    RăspundețiȘtergere

Vreo reactie?