joi, 24 septembrie 2009

Despre oameni si alte animale


Dupa ce am implinit varsta legala la care mi-as putea cumpara alcool din barurile americane si dupa intrebarea: "Si cum te simti acum la 21 de ani?" pusa de 1635 de ori, mi-am dat seama, si raspunsul, ca ma simt la fel ca la 20 sau ca la 17, fara diferente prea mari intre cea de atunci si cea de acum, poate doar cu diferente sesizabile sau sesizate numai de mine, intre "ei" si "eu".
Diferentele tin, evident, de mentalitate, de cum imi imaginez eu propria viata. Desi par atragatoare acele "idealuri" de imbogatire peste noapte gen "Hai sa pariem la loto", de aici si pana la imprietenire cu absolut toata lumea (accentul la "lumea" fiind pus pe c**ve, oameni care fac trafic de droguri, in general "oameni" care fac bani din tot felul de "afaceri" dubioase) este cale luuuunga. Cineva este de parere ca prostituatele (prost-situatele) te pot ajuta in viata. Argumentul: ca ele cunosc multa lume si nu se stie niciodata in viata cand ai nevoie de acele persoane pe care le cunosc "ele". Ha ha ha! Si o palma dupa ceafa. Pardon, dar de ce ai avea vreodata nevoie de acele persoane care se duc la c**ve? Adica simplul fapt ca au acest "hobby" spune multe despre un om. Si nu ma refer la pustii care cauta senzatii tari, neasteptate ( sa nu va alegeti naibii cu vreo boala ), ma refer la oamenii care cica ar fi importanti pentru tara, care au nu-stiu-ce functie. Un alt argument in favoarea imprietenirii cu oamenii dubiosi este banul. Ei au bani. Tu nu prea. Dar tu aspiri la banii lor si ai idei si alte relatii care puse in ecuatie ar duce la prosperitatea ta prin tot felul de combinatii (urasc acest cuvant!) care sunt dubioase prin simpla lor legatura cu oameni care sunt dubiosi.
Aceasta se vrea a fi o reteta perfecta de a reusi sa fii fericit in viata, pentru ca in mentalitatea multora banii aduc fericirea sau daca nu o aduc, macar o intretin. Desigur, poti urma aceasta reteta doar daca esti de sex masculin, pentru ca daca ai fi o femeie, locul tau ar fi pe centura in acest caz ( tot opinia multora). Ha ha ha! Si alte 3 palme dupa ceafa.

Oamenii fac multe tampenii la viata lor din care scot bani, multi bani. Si se simt mandri asa de ei, de cum se descurca, chiar daca de cele mai multe ori stau cu morcovu'. . . Se lasa de treaba aia si peste o vreme se gandesc sa se reapuce, ca le mergea bine atunci din p.d.v. financiar, nu ca acum ar duce-o rau, dar de, stii cum e romanu'. Banii nu sunt scopul suprem al vietii, dar ce sa stie animalele? Pentru ca nu pot numi "oameni" acele fiinte care uita sau dau la o parte etica si morala. Normal, nimeni nu e sfant astazi, dar chiar avem nevoie de o metamorfoza completa ?
Adica, de unde sa stiu ca vaca din poza nu ai fi chiar tu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?