marți, 21 aprilie 2009

Hristos a inviat!


"Adevarat. . . ( si urmeaza niste bolboroseli ) " . Cam asa se raspunde mai nou. Si se autodenumesc "credinciosi". Se vine la biserica in noaptea de Inviere cu Maseratti-ul, se deschide portiera, se ia lumina de la prima persoana si pa!, acasa. Se roaga preotii de la slujba ca lumea sa nu mai plece asa devreme ca in anii trecuti. Cei 7 ani de acasa tin neaparat sa-ti aprinzi o tigare cat astepti sa iei lumina, imbracat fiind in trening.
Deja nu mai e vorba aici de credinta, nu sunt eu cea mai mare credincioasa in Biblie si biserica, etc etc etc. E vorba de lipsa de respect fatza de un simbol al crestinismului la care unii oameni chiar tin. Hai sa ma iau si eu de cureaua ta Versace si tricoul tau D&G, ochelarii de soare Armani (care sunt adevarati zei pentru tine).
Chiar de Paste ne amintim si noi ca trebuie sa fim ceea ce ne-a facut Dumnezeu, adica oameni si nu animale bipede. Asa ca infranam (unii din noi), instinctele de a rage unul la celalalt, de a ne lua in coarne si de a ne sfasia, fenomen ce tine fix de sambata seara pana cel tarziu a doua zi dupa Pasti. Deci, profitati de aceasta perioada pentru a va ispasi pacatele si a nu ajunge in Iad. Pfff!

Un comentariu:

Vreo reactie?