miercuri, 7 ianuarie 2009

Cucu bau-it de scuze


Intotdeauna am detestat sa fiu data drept exemplu pozitiv altora. Dar parca si mai mult am detestat sa mi se dea mie altcineva drept exemplu. Ce treaba am eu cu acea persoana? Ce treaba are acea persoana cu mine? Simteam cum ma injura in gand in timp ce parintii ii impuiau capul cu calitatile si realizarile persoanei mele.
Cel mai bun exemplu pentru tine in viata asta esti tu si limitele tale. Si mereu trebuie sa te bazezi pe tine, nimeni nu-ti intinde nici macar un deget ca sa te ajute, d-apai o mana. Fiecare e pentru el. Asta-i o conceptie pe care o tot observ, dar cu care nu sunt de acord. Daca poti sa ajuti, de ce sa nu o faci? Invidie, egoism? Sa fie astea motivele? Pai cum sa nu fie, doar suntem oameni, ne este permis sa gandim limitat in ceea ce priveste persoanele de langa si nelimitat in ceea ce ne priveste pe noi insine.
Suntem oameni, putem gresi, avem acest drept, dar cu obligatia de a-ti cere scuze pentru greseala facuta ce s-a intamplat? S-a pierdut pe drum? S-a speriat si a plecat? Pai de ce a plecat? Hai sa mergem sa o cautam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreo reactie?